Marché Vernaison


A Marché Vernaison története


A bolhapiac :

Ha Párizsban jársz amatõrként és azt mondod: " aux puces " kézenfekvõ, hogy a bolhapiacot érted ezalatt, ami Saint Ouen-ben található.
Több mint 120 éve mûködik és még mindig különleges helyet foglal el; egy élõ és növekvõ legenda. Akár turistaszemmel akár hivatalosan próbáljuk értékelni, a " Marché aux puces de Saint Ouen " az antikvitásonak és különlegességeknek mindig elismert központja marad, 1700 kiállítóval.

A bolhapiac számokban :

11 millió látogató évente.
11 km utca és sikátor.
1700 antikvitást áruló üzlet.
35 étterem és gyorsbüfé.
Évi forgalom: 500 millió Euros , 80 % exporttal.

VernaisonVernaison :

A Marché Vernaison története :

Ez a legrégebbi piac ami ugyanolyan mint mindig. 1918-ban alapítója - kinek a nevébõl származik a piac mai neve is - megkapta a " les 22 arpents " telek tulajdonjogát, és megszervezte a bódék struktúráját, az elsõ bódékba költöztetve a használtruhák és tárgyak árulóit. A piac a mai napig megtartotta ezt a tulajdonságát, a ma már legendának számító, a régi idõkrõl szóló tanúvallomást. Szeretnek itt filmeket is forgatni a rendezõk, ide nem kellenek kulisszák és nem kell rekonstrukció. Az üzletek tulajdonosai (több mint 300) a szövevényes sikátorokon végtelen sokféle antik árút kínálnak, mindig megújítva az árukészleteket és minden érdeklõdõt kielégítenek.
A " chez Louisette " étterem a vendégeknek nosztalgikus környezetben korabeli ételkülönlegességeket és mellé sanzonokat kínál.


FrancaisFrancais  EnglishEnglish  DeutschDeutsch  DutchDutch  ItalianoItaliano  EspanolEspanol  PortugesPortugues  DanishDanish 
NorskNorsk  FinnFinn  SwedishSwedish  HungarianHungarian  RussianRussian  JapaneseJapanese  ChineseChinese  KoreanKorean 

Képek Vernaisonról Képek Vernaisonról ( Pictures of Vernaison market )
Régi képek Vernaisonról Régi képek Vernaisonról ( Old pictures of the flea market )
Légi felvétel a bolhapiacról Légi felvétel a bolhapiacról ( Aerial photo of Vernaison market )
Térkép Vernaisonról Térkép Vernaisonról ( Map of Vernaison market )

Metro Metró-térképe (METRO MAP)
RER RER-térképe (RER MAP)
Bus Buszvonal-térképe (BUS MAP)
Tramway Villamos térképe (TRAMWAY MAP)


Vernaison Vissza az oldal tetejére E-mail E-Mail